Ψάρια

Ψάρια στὸν Φοῦρνο μὲ Ἀγριόπρασα

2016-09-28 11:13
Ὑλικὰ :1 κιλὸ ψάρια κατάλληλα γιὰ φοῦρνο (λαβράκια, κολιοί, τσιποῦρες  κ.λ.π.)½ κιλὸ ἀγριόπρασα1 φλιτζάνι λάδι1 κουταλάκι τοῦ γλυκοῦ ἁλάτι½ κουταλάκι τοῦ γλυκοῦ πιπέρι½ κουταλιὰ τῆς σούπας ρίγανηΦέτες ντομάτας½ κρασοπότηρο λεμόνιἘκτέλεση:     Ἂν τὰ ἀγριόπρασα εἶναι λεπτά,...

Γαῦρος μαρινάτος

2015-12-07 17:42
Ὑλικά:1 κιλό γαῦρο 5 κουταλιές τῆς σούπας ἁλάτι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι (κατά προτίμηση σπορέλαιο) 1/2 κουταλιά τῆς σούπας ρίγανη 3 κουταλιές τῆς σούπας ξίδι Ἐκτέλεση:     Καθαρίζουμε τά ψάρια ἀπό τά ἐντόσθια καί τό κεφάλι καί τά πλένουμε καλά. Τά βάζουμε σέ τρυπητό, τά...

Τηγανιά γλώσσας

2015-11-28 19:31
Ὑλικά:2 φιλέτα γλώσσας3 πολύχρωμες πιπεριές½ ματσάκι μαϊντανό1 ποτήρι λευκό κρασί1 κ.σ. κάριἉλάτι-πιπέριἘκτέλεση:·       Κόβεις τήν γλώσσα σέ κυβάκια, ὅπως θά ἔκοβες τό κρέας γιά νά φτιάξεις χοιρινή τηγανιά!·       Τήν πασπαλίζεις μέ κάρυ...

Γαῦρος ἀχνιστός μέ μουστάρδα

2015-11-28 19:06
Ὑλικά :1/2 κιλό γαῦροΛίγο ἐλαιόλαδο40 γραμμάρια λευκό κρασί1 μέ 2 κουταλιές τῆς σούπας μουστάρδα πικάντικη Τό χυμό ἀπό 1 λεμόνι 1 πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη 150 γραμμάρια φέτα κομμένη σέ πολύ μικρούς κύβουςἉλάτι, πιπέριἘκτέλεση:     Καθαρίζουμε τόν γαῦρο, κόβουμε τά κεφάλια καί...

Μπακαλιάρος μέ ντομάτα, θυμάρι καί ρίγανη

2015-11-20 20:51
Ὑλικά:750 γρ. ξαρμυρισμένος Μπακαλιάρος3  κ. σ. ἐλαιόλαδο1 σφηνάκι τσίπουρο μέ γλυκάνισο400 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη ή 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέΘυμάριΡίγανη1  κ. γ. ζάχαρηἘκτέλεση:1. Κόβουμε τό μπακαλιάρο σέ μερίδες τόν ξεπλένουμε καί τόν ἀφήνουμε νά στεγνώσει 2. Σέ βαθύ τηγάνι σωτάρουμε...

Πέρκα λεμονάτη

2015-11-11 22:06
Ὑλικά:2 μεγάλα κομμάτια φιλέτου πέρκας2 λεμόνια1 κύβος λαχανικῶν2 κουταλιές τῆς σούπας μουστάρδαἁλάτι, πιπέρι, θυμάριἘκτέλεση:     Σέ μισό ποτήρι ζεστό νερό διαλύουμε τόν κύβο λαχανικῶν καί τήν μουστάρδα. Ἐντωμεταξύ ἁλατίζουμε καί ἀλευρώνουμε τά φιλέτα τῆς πέρκας καί τά...

Μπιφτέκια ψαριοῦ

2015-11-11 21:54
Ὑλικά γιά 4 ἄτομα:500 γρ. φιλέτα ψαριοῦ 5 φέτες μπαγιάτικο ἄσπρο ψωμί1/3 φλ. ἄσπρο ξηρό κρασί1 ἀβγό2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο3 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα1 κ.γ. ψιλό ξύσμα λεμονιοῦ3 κ.σ. ἀλεύριλάδι γιά τηγάνισμαἁλάτι, πιπέρι.Ἐκτέλεση:     Χτυπᾶτε τό...

Σαρδέλες ψητές

2015-11-11 21:47
Ὑλικά:1,5 κιλό σαρδέλεςἁλάτι2 λεμόνιαἐλαιόλαδολίγη μουστάρδαρίγανηἘκτέλεση:     Ἀφοῦ καθαρίσουμε κά ξεπλύνουμε τίς σαρδέλες τίς βάζουμε σέ ἕνα τρυπητό καί τίς ἁλατίζουμε ἀφήνοντας τές παράλληλα νά στραγγίξουν. Ἑτοιμάζουμε τή θράκα μας. Βάζουμε τή σχάρα νά ζεσταθεῖ ἐπάνω ἀπό τή...

Βακαλάος φρέσκος

2015-10-31 12:45
Ὑλικά  (γιά 5 - 6 μερίδες):1,5 ἕως 2 κιλά βακαλάος φρέσκος4 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα ή κρεμμυδόζουμο300 γραμμάρια λάδι, 5 μέ 6 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες5 μέ 6 λεμόνια στυμμένα (200 γραμμάρια χυμός περίπου)1 ματσάκι μαϊδανός,μαυροπίπερο Ἐκτέλεση:      Καθαρίζουμε τόν...

Γαλέος σαγανάκι

2015-10-29 01:51
Ὑλικά: 600 γρ. γαλέος φέτα (κομμένος σέ κομματάκια 5 ἐπί 5 ἑκατοστῶν) 150 γρ. λάδι χυμός ἑνός λεμονιοῦ 1 κουταλιά τοῦ γλυκοῦ μουστάρδα  Ἁλάτι, πιπέρι, κύμινο, ρίγανηἘκτέλεση:      Ἁλατίζουμε τό ψάρι, τουλάχιστον 2 ὧρες πρίν καί τό βάζουμε σέ μία μικρή ρηχή κατσαρόλα (Δήλ....
1 | 2 >>