Γαῦρος ἀχνιστός μέ μουστάρδα

2015-11-28 19:06

Ὑλικά :

1/2 κιλό γαῦρο

Λίγο ἐλαιόλαδο

40 γραμμάρια λευκό κρασί

1 μέ 2 κουταλιές τῆς σούπας μουστάρδα πικάντικη

Τό χυμό ἀπό 1 λεμόνι

1 πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη

150 γραμμάρια φέτα κομμένη σέ πολύ μικρούς κύβους

Ἁλάτι, πιπέρι

Ἐκτέλεση:

     Καθαρίζουμε τόν γαῦρο, κόβουμε τά κεφάλια καί τόν πλένουμε πολύ καλά. Βάζουμε στήν κατσαρόλα μας λίγο ἐλαιόλαδο, τά 40 γραμμάρια λευκό κρασί, τίς 1 μέ 2 κουταλιές τῆς σούπας μουστάρδα πικάντικη, τό χυμό ἀπό 1 λεμόνι, τήν καυτερή ψιλοκομμένη πιπεριά ἐάν τρῶτε, ἁλάτι, πιπέρι, τόν γαῦρο, καί τήν φέτα, τά σκεπάζουμε καί τά βράζουμε γιά περίπου 10 μέ 12 λεπτά. Τά κατεβάζουμε καί τά σερβίρουμε σέ πιατέλα.

https://www.agiameteora.net