Τηγανιά γλώσσας

2015-11-28 19:31

Ὑλικά:
2 φιλέτα γλώσσας

3 πολύχρωμες πιπεριές
½ ματσάκι μαϊντανό
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 κ.σ. κάρι
Ἁλάτι-πιπέρι

Ἐκτέλεση:

·       Κόβεις τήν γλώσσα σέ κυβάκια, ὅπως θά ἔκοβες τό κρέας γιά νά φτιάξεις χοιρινή τηγανιά!

·       Τήν πασπαλίζεις μέ κάρυ καί μαῦρο πιπέρι καί ἀνακατεύεις καλά μέ τά χέρια, γιά νά πᾶνε παντοῦ τά μπαχαρικά.

·       Στή συνέχεια τσιγαρίζεις σέ ἐλαιόλαδο πολύχρωμες πιπεριές, πολύ ψιλοκομμένες. Τίς ἁλατίζεις. Προσθέτεις τό κρεμμύδι, ἐπίσης πολύ ψιλοκομμένο.

·       Ὅταν μαραθοῦν τά λαχανικά προσθέτεις τήν γλώσσα. Τηγανίζεις, μέχρι νά κάνει τό ψάρι μία χρυσή κρούστα. Σβήνεις μέ ἕνα ποτήρι λευκό κρασί. Τό ἀλκοόλ ἐξατμίζεται καί μένουν στό φαγητό τά σάκχαρα, πού δίνουν ὅλη τήν γεύση.

·       Ὅταν φύγουν τά ὑγρά ἡ τηγανιά εἶναι ἕτοιμη. Ρίχνεις ψιλοκομμένο μαϊντανό καί σερβίρεις!
Πηγή:  agiameteora.net