Γαῦρος μαρινάτος

2015-12-07 17:42

Ὑλικά:

1 κιλό γαῦρο

5 κουταλιές τῆς σούπας ἁλάτι χονδρό

1 φλιτζάνι λάδι (κατά προτίμηση σπορέλαιο)

1/2 κουταλιά τῆς σούπας ρίγανη

3 κουταλιές τῆς σούπας ξίδι

Ἐκτέλεση:

     Καθαρίζουμε τά ψάρια ἀπό τά ἐντόσθια καί τό κεφάλι καί τά πλένουμε καλά. Τά βάζουμε σέ τρυπητό, τά ἁλατίζουμε καί ἀφήνουμε μία νύχτα. Τήν ἄλλη μέρα τά βάζουμε  σέ μπόλ καί τά ἀνακατεύουμε μέ τίς 5 κουταλιές ἁλάτι.Προσθέτουμε τό ξίδι, ἀνακατεύουμε καλά, στρώνουμε τά ψάρια καί τά ἀφήνουμε 10 ὧρες.Μετά ἀφαιροῦμε ἀπό τά ψάρια τό μεσαῖο κόκκαλο καί παίρνουμε τά φιλέτα.Τά τοποθετοῦμε σέ γυάλινο βάζο μέ μάραθο καί ρίγανη ἀνάμεσα. Γεμίζουμε τό βάζο μέ λάδι. τό σκεπάζουμε καί τό φυλᾶμε σέ δροσερό μέρος.
- Πηγή: https://www.monastiriaka.gr/index.php?newsid=3#sthash.QyZP8ccM.dpuf