Μπιφτέκια ψαριοῦ

2015-11-11 21:54

Ὑλικά γιά 4 ἄτομα:
500 γρ. φιλέτα ψαριοῦ

5 φέτες μπαγιάτικο ἄσπρο ψωμί

1/3 φλ. ἄσπρο ξηρό κρασί

1 ἀβγό

2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

3 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα

1 κ.γ. ψιλό ξύσμα λεμονιοῦ

3 κ.σ. ἀλεύρι

λάδι γιά τηγάνισμα

ἁλάτι, πιπέρι.

Ἐκτέλεση:

     Χτυπᾶτε τό ψωμί στό μπλέντερ μέχρι νά γίνει ψίχουλα. Τό ἀδειάζετε σέ ἕνα μπόλ καί βάζετε στό μπλέντερ τά φιλέτα τοῦ ψαριοῦ τεμαχισμένα. Προσθέτετε τό κρασί καί τά χτυπᾶτε, μέχρι νά τά ψιλοκόψετε. Τά ἀδειάζετε καί αὐτά στό μπόλ καί προσθέτετε τό ἀβγό, τό μαϊντανό, τό κρεμμυδάκι, τήν παρμεζάνα, τό ξύσμα τοῦ λεμονιοῦ καί ἁλατοπίπερο. Ζυμώνετε καλά τό μίγμα καί τό πλάθετε σέ 8-10 μπιφτέκια σάν χάμπουργκερ. Τά βάζετε σέ πιατέλα καί τά κρατᾶτε στό ψυγεῖο γιά 1 ὥρα περίπου. Ἀλευρώνετε ἐλαφρά τά μπιφτέκια ἀπό ὅλες τίς πλευρές. Ζεσταίνετε 5-6 κουταλιές λάδι σέ ἕνα τηγάνι καί τηγανίζετε μέσα τά μπιφτέκια γιά 2-3 λεπτά ἀπό τήν κάθε πλευρά, μέχρι νά ροδίσουν. Τά βγάζετε πάνω σέ ἀπορροφητικό χαρτί γιά νά στραγγίσουν καί τά σερβίρετε ζεστά. Τά συνοδεύετε, ἄν θέλετε, μέ πατάτες ἤ ρύζι.

Πηγή: https://www.agiameteora.net