Τάρτα μέ γλυκό τοῦ κουταλιοῦ

2015-10-29 12:10

Ὑλικά:
2 φλιτζάνια ἀλεύρι  
3 κουταλιές ζάχαρη 
150 γρ. μαργαρίνη
2 κουταλιές νερό 
3 κουταλιές νιφάδες βρώμης
3 κουταλιές τριμμένο ἀμύγδαλο
γλυκό τοῦ κουταλιοῦ (ἕνα βαζάκι τῶν 400 γρ περίπου)

Ἐκτέλεση:

     Τό ζυμάρι τό φτιάχνουμε μέ τό γνωστό τρόπο. Ἀλεύρι, ζάχαρη καί κρύο βούτυρο, ἀνακατεύουμε νά γίνουν σάν ψίχουλα προσθέτουμε τό νερό. Κάνουμε μία ζύμη μαλακή πού νά μήν κολλάει στά χέρια. Τυλίγουμε μέ διαφανῆ μεμβράνη καί βάζουμε στό ψυγεῖο γιά μισῆ ὥρα. Ἁπλώνουμε τή ζύμη σέ βουτυρωμένη ταρτιέρα, μέ ἕνα πιρούνι κάνουμε τρύπες ἐδῶ καί ἐκεῖ στή ζύμη καί ψήνουμε στούς 180 β γιά 20 λεπτά περίπου. Ὅταν τή βγάλουμε, καλύπτουμε τήν ἐπιφάνεια μέ τό κουάκερ καί ἁπλώνουμε σιγά σιγά τό γλυκό τοῦ κουταλιοῦ.   Πασπαλίζουμε μέ τό τριμμένο ἀμύγδαλο καί ψήνουμε γιά ἄλλα 10-15 λεπτά.
                                                                                                                          Πηγή: https://www.agiameteora.net