Σουσαμόπιτα

2015-10-28 23:54

Σουσαμόπιτα

Ὑλικά:
½ κιλό σουσάμι
3 φλιτζάνια τσαγιοῦ καρύδια κοπανισμένα

1 φλιτζάνι τσαγιοῦ ζάχαρη
Κανέλα
Γαρύφαλλα σκόνη
1 κιλό φύλλα κρούστας
½ φλιτζάνι τσαγιοῦ λάδι
Καλαμποκέλαιο γιά ἄλειμμα
Σιρόπι: 6 ποτήρια ζάχαρη, 8 ποτήρια νερό

Ἐκτέλεση:
     Πλένουμε, καβουρντίζουμε καί σπάζουμε τό σουσάμι. Προσθέτουμε τά καρύδια, τήν ζάχαρη, τήν κανέλα καί τά γαρύφαλλα. Στρώνουμε 7-8 φύλλα ἀλείφωντας  τά μέ λάδι. Κατόπιν ἀρχίζουμε νά στρώνουμε διαδοχικά φύλλα γιά γέμιση. Στό τέλος ἀφήνουμε μερικά φύλλα σκέτα. , μόλις τελειώσουμε μέ τή διαδικασία αὐτή, καῖμε  1/2 φλιτζάνι τσαγιοῦ λάδι  καί τό ρίχνουμε στήν πίτα. Τήν ψήνουμε σέ μέτριο φοῦρνο γιά 1 ὥρα. Ὅταν κρυώσει ἡ πίτα, βράζουμε τό σιρόπι γιά 8' λεπτά καί τή σιροπιάζουμε.  

- Πηγή: https://www.monastiriaka.gr/index.php?newsid=92#sthash.hppi8Qid.dpuf