Σουπιές μέ σπανάκι

2015-10-28 22:58

Σουπιές με σπανάκι

Ὑλικά:

1 κιλό σουπιές
1 κιλό σπανάκι
15 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι ἄνηθος
1 ματσάκι μάραθος
λίγα φυλλαράκια δυόσμο
300 γρ. λάδι
ἀλάτι, πιπέρι, ρίγανη, κύμινο
χυμό ἀπό  1 λεμόνι

Ἐκτέλεση:

     Ζεματίζουμε τίς σουπιές καί τίς κόβουμε κομμάτια κατά τήν ἀρέσκειά μας. Κατόπιν καθαρίζουμε, κόβουμε καί πλένουμε καλά τά σπανάκια. Τά ζεματίζουμε κι αὐτά, ἴσα πού τά βουτᾶμε στό ζεστό νερό. Τά βγάζουμε καί τά στραγγίζουμε. Καθαρίζουμε καί ψιλοκόβουμε τά κρεμμυδάκια, τόν ἄνηθο καί τόν μάραθο. Ρίχνουμε τό λαδί σέ μία κατσαρόλα ἡ ταβά καί σοτάρουμε τά κρεμμυδάκια καί τίς σουπιές. Ἔπειτα ρίχνουμε τό σπανάκι. Προσθέτουμε καί μία κουταλιά ζωμό ἀπό τίς σουπιές καθώς καί τό ἁλάτι. Μόλις πάρει βράση τό περιεχόμενο τῆς κατσαρόλας, προσθέτουμε τόν ἄνηθο καί τόν μάραθο. Δέν βάζουμε πολύ ζωμό ἤ νερό γιατί τά σπανάκια βγάζουν τό δικό τους καί βράζουν καί γρήγορα. Ρίχνουμε τά μπαχαρικά καί χαμηλώνουμε τή φωτιά. Περιμένουμε ὥσπου νά ἐξατμιστοῦν τά ὑγρά καί νά μείνει μέ τό λάδι. Τό λεμόνι τό ρίχνουμε 1 λεπτό πρίν κατεβάσουμε τό λάδι ἀπό τή φωτιά. Ἄν Θέλουμε προσθέτουμε κι ἄλλο λεμόνι, ἀνάλογα μέ τό πόσο ξυνό τό Θέλουμε.
                                              Πηγή: https://www.monastiriaka.gr/index.php?newsid=26#sthash.gVrgGiHc.dpuf