Σκαλτσούνια

2015-10-29 19:55

Σκαλτσούνια

Ὑλικά:

Γιά τή ζύμη:

3 φλυτζάνια τοῦ τσαγιοῦ ἀλεύρι

1 φλυτζάνι τοῦ τσαγιοῦ αραβοσιτέλαιο

2 κουταλιές τοῦ γλυκοῦ μέλι

2 κουταλάκια τοῦ γλυκοῦ μπέκιν - πάουντερ

Λίγο χλιαρό νερό για το ζύμωμα.

Γιά τή γέμιση:

1 φλυτζάνι τοῦ τσαγιοῦ καρυδόψιχα χονδροκοπανισμένη

½ φλυτζάνι τσαγιοῦ σταφίδες ξανθές

½ φλυτζάνι τσαγιοῦ μαρμελάδα πορτοκάλι ( ἡ ὅτι ἄλλο γλυκό κουταλιοῦ ἤ μαρμελάδα θέλουμε)  

2 κουταλιές τῆς σούπας μέλι

Ἀνθόνερο, Ζάχαρη ἄχνη , κανέλλα

Ἐκτέλεση:
     Ἑτοιμάζουμε τή ζύμη καί τήν ἀνοίγουμε σέ φύλλο μέτριο. Μέ τό φλυτζανάκι τοῦ καφέ κόβουμε τή ζύμη σέ μικρούς κύκλους. Στή μέση βάζουμε 1 κουταλάκι τοῦ γλυκοῦ γέμιση καί κλείνουμε τούς κύκλους σέ μισοφέγγαρα πιέζοντας τά στίς ἄκρες. Στρώνουμε σέ λαμαρίνα μία λαδόκολλα καί ψήνουμε στούς 180ο C γιά μισῆ ὥρα. Μόλις τά βγάλουμε τά ραντίζουμε μέ ἀνθόνερο καί τά πασπαλίζουμε μέ ζάχαρη ἄχνη καί λίγη κανέλλα.

Πηγή: https://www.monastiriaka.gr/index.php?newsid=158#sthash.hnj3GCPF.dpuf