Ψαρόσουπα ἁγιορείτικη

2015-10-28 23:46

Ψαρόσουπα αγιορείτικη

Ὑλικά :
1 κιλό ψάρια διάφορα γιά βραστά

2 κρεμμύδια
1 μάτσο σέλινο
4 καρότα
2 πράσινες πιπεριές
1 μάτσο ἄνηθο ψιλοκομμένο
4 πατάτες μέτριες
¼ φλιτζάνι λάδι
Ἁλάτι, πιπέρι
½ φλιτζάνι ρύζι
Ἐκτέλεση :
     Καθαρίζουμε καί πλένουμε τά ψάρια. Καθαρίζουμε τά λαχανικά. Βράζουμε σέ 1.5 λίτρο νερό τά ψάρια μαζί μέ τά λαχανικά ὁλόκληρα, ἐκτός  ἀπό τόν ἄνηθο. Ὅταν βράσουν ὅλα καλά βγάζουμε τά λαχανικά καί τά περνᾶμε ἀπό τό μπλέντερ ἤ ἀπό τόν μύλο τῶν λαχανικῶν, ἐκτός μόνο ἀπό τίς πιπεριές πού τίς πετᾶμε. Σουρώνουμε τά ψάρια, τά πετᾶμε καί βάζουμε τό καθαρό ζουμί σέ μία κατσαρόλα. Ρίχνουμε μέσα ἐπίσης τό λάδι, τόν ἄνηθο, ἁλάτι καί τά πολτοποιημένα λαχανικά. Ὅταν πάρουν βράση ὅλα μαζί, ρίχνουμε τό ρύζι καί ἀνακατεύουμε γιά 10 λεπτά. Τό κατεβάζουμε καί ρίχνουμε λεμόνι καί πιπέρι.

                                       Πηγή://www.monastiriaka.gr/index.php?newsid=89#sthash.YiC4lO6r.dpuf