Μελομακάρονα

2015-10-29 19:45

Μελομακάρονα

Ὑλικά:
800 γρ. λάδι
1 φλιτζάνι  ζάχαρη
1 νεροπότηρο χυμό πορτοκαλιοῦ
2 κουταλάκια μπέηκιν-πάουντερ
2 κουταλάκια σόδα
1 κρασοπότηρο κονιάκ
2 κουταλάκια κανέλα
2 κιλά περίπου ἀλεύρι
καρυδόψιχα (γιά πασπάλισμα)
Σιρόπι:
750 γρ. ζάχαρη
500 γρ. νερό
200 γρ. μέλι

Ἐκτέλεση:
       Χτυπᾶμε τό λάδι μέ τή ζάχαρη.Διαλύουμε τή σόδα καί τό μπέικιν στό κονιάκ καί τή ρίχνουμε στό λάδι μέ τή ζάχαρη.Προσθέτουμε τά ὑπόλοιπα ὑλικά (ἐκτός ἀπό τό ἀλεύρι) καί ἀνακατεύουμε καλά.Ρίχνουμε μετά λίγο-λίγο τό ἀλεύρι (ἴσως νά μήν τό πάρει ὅλο) καί ζυμώνουμε,μέχρι πού ἡ ζύμη νά μήν κολλάει στά χέρια μας. Πλάθουμε τά μελομακάρονα, τά ἀραδιάζουμε σέ λαδωμένο ταψί καί τά ψήνουμε σέ μέτριο φοῦρνο γιά μισῆ ὥρα. Ἑτοιμάζουμε τό σιρόπι καί τό ἀφήνουμε νά κρυώσει.Ὅταν βγάλουμε τά μελομακάρονα ἀπό τόν φοῦρνο , τά βουτᾶμε στό σιρόπι καί τά βάζουμε σέ πιατέλα.Ἀπό πάνω ρίχνουμε τριμμένη καρυδόψιχα.
                                              Πηγή: https://www.monastiriaka.gr/index.php?newsid=52#sthash.RmTClOXJ.dpuf