Μαρμελάδα βερίκοκο 2

2015-10-29 13:35

Ὑλικά:

3 κιλά βερίκοκα ζυγισμένα μέ τό κουκούτσι τους
2,5 κιλά ζάχαρη
½ φλιτζάνι χυμό λεμονιοῦ

Ἐκτέλεση:
     Πλένετε τά βερίκοκα, τά ἀνοίγετε στή μέση καί βγάζετε τό κουκούτσι.  
     Σέ μία κατσαρόλα βάζετε μία στρώση βερίκοκα μία στρώση ζάχαρη, μία στρώση βερίκοκα καί συνεχίζετε.   
     Τά ἀφήνετε ὅλη τή νύχτα. Τήν ἄλλη μέρα βάζετε τή κατσαρόλα στή φωτιά καί τά ἀφήνετε νά βράσουν.  
     Ἄν χρειαστεῖ ξαφρίζετε. Ὄχι ὅμως μετά τόν πρῶτο βρασμό, γιατί αὐτός ὁ ἀφρός εἶναι ζάχαρη.   
     Βράζετε τή μαρμελάδα γιά περίπου μισῆ ὥρα μετά τόν πρῶτο βρασμό της. Ὅσο πιό πολύ τήν ἀφήνετε τόσο πιό πολύ σκουραίνει. Μόλις δεῖτε ὅτι δένει ἡ μαρμελάδα ρίχνετε τόν χυμό λεμονιοῦ, καί ἀνακινεῖτε τήν κατσαρόλα καί ἀποσύρετε ἀπό τή φωτιά.   
     Τήν μοιράζετε σέ βαζάκια ὅπως εἶναι καυτή καί τά γυρνᾶτε ἀνάποδα μέχρι νά κρυώσει.   
     Τά βερίκοκα παραμένουν ὁλόκληρα καί τό χρῶμα τῆς ὁλόχρυσο. Μέ τό ἄλειμμα πάνω στή φέτα τοῦ ψωμιοῦ τά βερίκοκα διαλύονται.
                                                                                                                        Πηγή: https://www.agiameteora.net