Μαρμελάδα ροδάκινο

2015-10-29 13:42

Ὑλικά:

1200
γρ. ροδάκινα καθαρισμένα
900 γρ. ζάχαρη
χυμό ἀπό ἕνα πορτοκάλι
Λίγες σταγόνες λεμόνι
Ἐκτέλεση:
     Βήμα 1ο
     1) Βάζουμε στό multi τά ροδάκινα καί τά ἀλέθουμε, νά γίνουν μικρά κομματάκια.

     Βήμα 2ο
     2) Σέ μία κατσαρολίτσα βάζουμε τά ροδάκινα, τή ζάχαρη καί τόν χυμό πορτοκαλιοῦ.
     Βήμα 3ο
     3) Τά ἀφήνουμε νά πάρουν βράση σέ δυνατή φωτιά καί μετά χαμηλώνουμε τήν ἔνταση καί σιγοβράζουμε περίπου γιά κάνα εἰκοσάλεπτο (κάνουμε τό τέστ μέ τό πιατάκι) πού καί πού ἀνακατέβουμε γιά νά μήν κολλήσει.
     Βήμα 4ο
     4) Τέλος προσθέτουμε καί τίς σταγόνες τοῦ λεμονιοῦ, ὅταν κρυώσει τήν βάζουμε σέ γυάλινο βάζο στό ψυγεῖο.
                                                                                                                Πηγή: https://www.agiameteora.net