Μαρμελάδα μέ μούσμουλα

2015-10-29 13:10

Ὑλικά:

1,5 κιλό μούσμουλα (χωρίς κουκούτσια)

1 κιλό ζάχαρη

2 κλωναράκια ἀρμπαρόριζα

2 κουταλιές χυμό λεμονιοῦ 

Ἐκτέλεση:

     Πλένουμε καί καθαρίζουμε τά μούσμουλα. Μέ τό χέρι μᾶς ξεφλουδίζουμε τό μούσμουλο καί ἀφαιροῦμε τά κουκούτσια. Ὅταν εἶναι ὥριμα ἡ φλούδα τούς βγαίνει πολύ εὔκολα. Σέ μία κατσαρόλα βάζουμε τά μούσμουλα καί μέ ἕνα μπλέντερ τά πολτοποιοῦμε. Προσθέτουμε τή ζάχαρη καί τά κλωναράκια τῆς ἀρμπαρόριζας. Βράζουμε σέ σιγανή φωτιά γιά 30 λεπτά περίπου. Κατά διαστήματα ἀνακατεύουμε τήνμαρμελάδα μέ μία ξύλινη κουτάλα. Παρατηροῦμε ὅτι στήν ἐπιφάνεια θά ἀρχίσει νά σχηματίζεται ἀφρός καί μέ μία τρυπητή κουτάλα ἀφαιροῦμε τόν ἀφρό. Μόλις ἀφαιρέσουμε καί τόν τελευταῖο ἀφρό, δοκιμάζουμε τήν μαρμελάδα μας ἄν ἔχει δέσει καί προσθέτουμε τό χυμό λεμονιοῦ. Ἀνακατεύουμε καί ἀφαιροῦμε τήν μαρμελάδα ἀπό τήν φωτιά. Μόλις κρυώσει ἡ μαρμελάδα τή βάζουμε σέ ἀποστειρωμένα βαζάκια.
                                                                                                        Πηγή: https://www.agiameteora.net