Μαρμελάδα μέ μαῦρα μοῦρα

2015-10-29 13:13

Ὑλικά:
1500γρ μοῦρα ὥριμα
1000γρ. ζάχαρη 
Χυμός ἑνός λεμονιοῦ.

Ἐκτέλεση:
     Πλένουμε τά μοῦρα ἐλαφρῶς καί προσεχτικά καί τά στραγγίζουμε σέ σουρωτήρι. Ἀφαιροῦμε τό κοτσανάκι πού ἔχουν  μέσα στόν καρπό. Βάζουμε τά μοῦρα σέ  κατσαρόλα μέ τή ζάχαρη καί φέρνουμε σέ θερμοκρασία βρασμοῦ. Βράζουμε σέ μέτρια φωτιά καί ξαφρίζουμε.

     Συνεχίζουμε τό βράσιμο μέχρι νά δέσει ἡ μαρμελάδα προσθέτουμε τό χυμό τοῦ λεμονιοῦ καί μοιράζουμε σέ βάζα, τά ὁποῖα ἔχουμε ἀποστειρώσει προηγουμένως.

                                                                                                             Πηγή: https://www.agiameteora.net