Μακαρόνια φούρνου μέ τόννο

2015-10-29 01:05

Μακαρόνια φούρνου με τόννο

Ὑλικά:
½ κιλό μακαρόνια κοφτά
50 γρ. Βούτυρο
2-3 αὐγά
50 γρ. Τυρί σκληρό
Ἁλάτι-πιπέρι
Γιά τήν σάλτσα :
1 κουτί τόννος
2 κουταλιές βούτυρο γάλακτος
4 ὥριμες τομάτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Ἁλάτι-πιπέρι-κανέλα μασούρι
2-3 σκελίδες σκόρδα ψιλοκομμένα
Λίγα μανιτάρια (προαιρετικώς)
Ἐκτέλεση:
       Ἑτοιμάζουμε τήν σάλτσα. Σωτάρουμε τό κραμμύδι, ρίχνουμε τόν τόννο λειωμένο καί τά ὑπόλοιπα ὑλικά  μέ λίγο νερό. Ὅταν δέσει τήν κατεβάζουμε ἀπό τή φωτιά καί βράζουμε τά ζυμαρικά σέ ἁλατισμένο νερό. Ὅταν βράσουν τά κατεβάζουμε ἀπό τή φωτιά. Χτυπᾶμε τά ἀσπράδια μαρέγκα καί προσθέτουμε τούς κρόκους, τό βούτυρο καί τό τυρί. Τοποθετοῦμε τά ζυμαρικά πού ἔχουμε βράσει καί βουτυρώσει σέ βουτυρωμένο πυρέξ καί γαρνίρουμε μέ τό μεῖγμα. Σκορπᾶμε ἀπό πάνω τήν σάλτσα ἤ τήν τοποθετοῦμε κατά διαστήματα ὥστε νά ἔχει κάθε μερίδα ἀπό λίγο στό κέντρο καί τά τοποθετοῦμε σέ ζεστό φοῦρνο νά ροδίσουν γιά 10 λεπτά περίπου.  Σερβίρονται ζεστά.  
                                            - Πηγή: https://www.monastiriaka.gr/index.php?newsid=165#sthash.ZdMCex4F.dpuf