Κριθαράκι μέ δαφνόφυλλα καί κύμινο

2015-10-29 00:56

Κριθαράκι με δαφνόφυλλα και κύμινο

Ὑλικά:

500 γραμμάρια κριθαράκι

2 δαφνόφυλλα

κύμινο

2 κρεμμυδάκια

3-4 σκελίδες σκόρδο

μισό φλυτζάνι λάδι

ἁλάτι

Ἐκτέλεση:

     Τσιγαρίζουμε τό κρεμμύδι καί τό σκόρδο στό λάδι. "Σβήνουμε" μέ νερό. Γεμίζουμε τόν ταβά (κατσαρόλα) μέχρι τή μέση καί βάζουμε νά κοχλάσει, ἀφοῦ ἔχουμε ρίξει ἁλάτι, δαφνόφυλλα καί κύμινο. Ἀφοῦ κοχλάσει, ρίχνουμε καί τό κριθαράκι. Τό ἀφήνουμε νά φουσκώσει, ἀνακατεύουμε νά "πιεῖ'' τά ὑγρά καί εἶναι ἕτοιμο.

     Σημείωση : Τό φαγητό αὐτό συνδιάζεται ἄριστα μέ ψαροκεφτέδες.
                                             Πηγή: https://www.monastiriaka.gr/index.php?newsid=27#sthash.MiFBgrKz.dpuf