Καρπούζι μαρμελάδα

2015-10-29 13:17


Ὑλικά:

1 κιλό μέ τά ὑγρά του τριμμένη φλούδα μέ λίγη σάρκα καρπούζι

300 γρ. ζάχαρη

100 γρ. νερό
1 βανίλια
2 κουταλιές σούπας σιρόπι γρεναδίνη (πιστέψτε μέ ἡ γραναδίνη κάνει τήν διάφορα, ὅταν κρυώσει δίνει ὑπέροχο ἄρωμα, χρῶμα καί γεύση)

χυμό ἀπό ½ λεμόνι

Εκτέλεση:
     Βήμα 1ο
     1) Καθαρίζουμε καί τρίβουμε στό χοντρό του τρίφτη τήν φλούδα καρπουζιοῦ
     Βήμα 2ο
     2) Τό βάζουμε στήν κατσαρόλα, προσθέτουμε τό νερό καί βράζουμε στό δυνατό γιά 20' καί ξαφρίζουμε κατά διαστήματα
     Βήμα 3ο
     3) Προθέτουμε τήν ζάχαρη, βανίλια, λεμόνι καί τήν grenadine καί βράζουμε σέ μέτρια φωτιά γιά 10' περίπου ἀνακατεύοντας συνεχῶς ἕως ὅτου νά δέσει, τό ποσό δεμένη τήν θέλετε ἐξαρτᾶται ἀπό τά γοῦστα σας. (Μήν ξεχνᾶτε ὅτι ὅσο πιό δεμένη, τόσο πιό σφιχτή γίνεται, ὅταν κρυώσει καί ἐμεῖς θέλουμε νά ἁπλώνεται).
     Βήμα 4ο
     4) Ἀφήνετε νά κρυώσει.
     Βήμα 5ο
     5) Ἀδειάζετε σέ ἀποστειρωμένο βάζο καί διατηρεῖτε στό ψυγεῖο

Λίγα μυστικά ἀκόμα:

     Ἐκτός ἀπό ἕνα γεμάτο βιταμίνες ἀλλά καί θερμίδες πρωινό μέ φρυγανιές καί βούτυρο μπορεῖτε νά τό συνοδέψετε καί σάν ἐπιδόρπιο μέ γιαούρτι. Ἐξίσου ΥΠΕΡΟΧΟ!!!

     Καρπούζι μαρμελάδα ἡ γλυκό τοῦ κουταλιοῦ;;; Μέ τά ἴδια ὑλικά μπορεῖτε νά κόψετε σέ λωρίδες λεπτές τήν φλούδα καί νά σᾶς γίνει ἕνα ὑπέροχο γλυκό κουταλιοῦ.
                                                                                                                        Πηγή: https://www.agiameteora.net