Γλυκό τοῦ κουταλιοῦ πορτοκάλι

2015-10-29 12:45

Ὑλικά:

5 μεγάλα πορτοκόλια ἀκέρωτα

700-750 γρ. Ζάχαρη

Χυμό ἑνός λεμονιοῦ

Νερό

Ἐκτέλεση:

     Πλένουμε τά πορτοκάλια καί τά ξύνουμε ἐλαφρά μέ ἕναν τρίφτη. Ἀφαιροῦμε τήν ἐπάνω καί κάτω ἄκρη του καί χαράσσουμε τήν σάρκα σέ 4 -6 κομμάτια. Βγάζουμε τίς φλοῦδες καί ἀφαιροῦμε λίγο ἀπό τό ἄσπρο μέρος τῆς σάρκας. Τυλίγουμε κάθε φλούδα σέ ρόλο καί σταθεροποιοῦμε μέ μία ὀδοντογλυφίδα. Βάζουμε τ ρολά σέ μία λεκάνη μέ ἄφθονο νερό καί τά ἀφήνουμε νά σταθοῦν ὅλη τή νύχτα. Στραγγίζουμε καί τά βάζουμε νά βράσουν γιά 5 λεπτά. Ἀλλάζουμε τό νερό καί ἐπαναλαμβάνουμε τή διαδικασία 3-4 φορές, γιά νά ξεπικρίσουν καλά. Στό τέλος βάζουμε τίς φλοῦδες σέ μία κατσαρόλα, προσθέτουμε τή ζάχαρη καί νερό τόσο ὥστε καλύπτει τίς φλοῦδες. Βράζουμε σέ δυνατή φωτιά, μέχρι νά δέσει τό σιρόπι. Λίγο πρίν ἀποσύρουμε προσθέτουμε τό χυμό λεμονιοῦ. Γεμίζουμε ἀποστειρωμένα βάζα καί τοποθετοῦμε ἀνάποδα στόν πάγκο μέχρι νά κρυώσουν. 
                                                                                                           Πηγή: https://www.agiameteora.net