Γλυκό τοῦ κουταλιοῦ φράουλα (1)

2015-10-29 12:13

Ὑλικά:

1 κιλό φράουλες

1 κιλό ζάχαρη

Χυμός ἑνός λεμονιοῦ

Ἐκτέλεση:

     Πλένουμε καί στραγγίζουμε τίς φράουλες. Ἀφαιροῦμε τά κοτσάνια, τίς βάζουμε σέ μία λεκάνη καί στύβουμε ἐπάνω τόν χυμό τοῦ λεμονιοῦ. Βάζουμε σέ μία κατσαρόλα τή ζάχαρη μέ νερό, τόσο ὥστε νά τήν σκεπάζει καλά καί ἀφήνουμε νά βράσουν καί νά γίνουν σχεδόν πυκνό σιρόπι. Ρίχνουμε τίς φράουλες νά πάρουν μία-δύο βράσεις, ἀποσύρουμε ἀπό τήν φωτιά καί ἀφήνουμε τό γλυκό νά κρυώσει. Βγάζουμε τίς φράουλες μέ τρυπητή κουτάλα μέ προσοχή νά μήν λιώσουν καί ξαναβάζουμε τό σιρόπι στή φωτιά. Τό ἀφήνουμε νά βράσει μέχρι νά δέσει καλά καί ξαναρίχνουμε τίς φράουλες νά δέσουν κι αὐτές. Ὅταν εἶναι ἕτοιμο ἀδειάζουμε σέ γυάλινα βάζα.
                                                                       Πηγή: https://www.agiameteora.net