Γιουβέτσι τοῦ ψαρά

2015-11-28 19:18

 Γιουβέτσι του ψαρά

Ὑλικά:

·      1 πακέτο κριθαράκι χοντρό

·      4 κουταλιές ἐλαιόλαδο

·      200 ml σάλτσα ντομάτας

·      1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

·      250 γρ. γαρίδες μεσαῖες

·      250 γρ. καλαμαράκια ροδέλες

·      πάπρικα

·      σκόρδο

·      μαιντανός

·      βασιλικός

·      ἁλατοπίπερο

Ἐκτέλεση:

·       Σωτάρουμε τίς γαρίδες μέ τά καλαμαράκια στό ἐλαιόλαδο γιά 2-3΄.

·       Τά βγάζουμε ἀπό τό σκεῦος καί τά διατηροῦμε ζεστά.

·       Στό μεταξύ βράζουμε τό κριθαράκι 4 λεπτά λιγότερο ἀπ'τόν κανονικό χρόνο βρασμοῦ τους.

·       Στό σκεῦος πού σωτάραμε τά θαλασσινά προσθέτουμε τό κρεμμυδάκι.

·       Προσθέτουμε τή σάλτσα μέ 1/2 ποτήρι νερό καί χαμηλώνουμε τή φωτιά.

·       Καρυκεύουμε.

·       Ὅταν δέσει ἡ σάλτσα προσθέτουμε τό κριθαράκι καί τά θαλασσινά.

·       Δυναμώνουμε λίγο τή φωτιά γιά νά ὁλοκληρωθεῖ ὁ βρασμός τοῦ ζυμαρικοῦ.

Λίγα μυστικά ἀκόμα:

     Ἄν κάνετε σπιτικούς κύβους, μπορεῖτε νά τούς χρησιμοποιήσετε ἀντί γιά τ'ἄλλα μυρωδικά.
Πηγή: agiameteora.net