Γαλακτομπούρεκο

2015-12-02 19:52

Ὑλικά:
½ κιλό φύλλο κρούστας
1 φλυτζάνι βούτυρο
4 φλυτζάνια γάλα
3 αὐγά καί 2 κροκάδια
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 φλυτζάνι σιμιγδάλι
4 βανίλιες
Σιρόπι : 1 , ½ φλυτζάνι ζάχαρη , 1 φλυτζάνι νερό , 1 λεμονόφλουδα

Ἐκτέλεση:
       Στρώνουμε τά μισά φύλλα κάτω , τά βουτυρώνουμε ἕνα - ἔνα  καί τά κόβουμε στό σχῆμα τοῦ ταψιοῦ. Χτυπᾶμε τά αὐγά μέ τή ζάχαρη , προσθέτουμε τό σιμιγδάλι καί τίς βανίλιες καί προσθέτουμε λίγο - λίγο τό γάλα καυτό. Ρίχνουμε τήν κρέμα στήν κατσαρόλα γιά νά τή δέσουμε. Τήν ἀνακατεύουμε στή φωτιά ἀνάλαφρα.

       Προσθέτουμε λίγο βούτυρο στήν κρέμα. Ἀδειάζουμε τήν κρέμα καί τή ἁπλώνουμε. Τοποθετοῦμε τά ὑπόλοιπα φύλλα βουτυρωμένα. Ψήνουμε σέ προθερμασμένο φοῦρνο γιά 40 λεπτά στούς 175ο c. Περιχύνουμε τό σιρόπι ἀνάλαφρα.
- Πηγή: https://www.monastiriaka.gr/index.php?newsid=149#sthash.WgKR2d1S.dpuf