Χταποδόσουπα

2015-10-28 23:49

Χταποδόσουπα

Ὑλικά:

1 κιλό μικρά χταπόδια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 μάτσο ἄνηθο ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι τῆς σούπας ντοματοπελτέ
Ἁλάτι ,πιπέρι ,ξίδι
Ρύζι (προαιρετικά)
Ἐκτέλεση:

     Βράζουμε τά χταποδάκια καί κρατᾶμε τό ζουμί τους. Τά ψιλοκόβουμε. Τσιγαρίζουμε στό λάδι τό κρεμμύδι καί τό σκόρδο. Ρίχνουμε λίγο ζουμί ἀπό τά χταπόδια καί προσθέτουμε τόν ἄνηθο, τόν ντοματοπελτέ διαλυμένο σέ ἐλάχιστο νερό, τό ἁλάτι καί τό πιπέρι. Ἀφοῦ πάρει μία-δύο βράσεις, προσθέτουμε τό ὑπόλοιπο ζουμί (ὅσο χρειάζεται) καί ρίχνουμε τά ψιλοκομμένα χταπόδια. Ἄν δοῦμε ὅτι ἤ  σούπα εἶναι πολύ ἀραιή, ρίχνουμε λίγο ρύζι. Ὅταν βράσει καλά καί πρίν κατεβάσουμε τήν κατσαρόλα ἀπό τήν φωτιά. Ρίχνουμε μέσα ὅσο ξίδι θέλουμε (ὄχι πολύ).
                                                Πηγή: https://www.monastiriaka.gr/index.php?newsid=65#sthash.olRhQRdk.dpuf