Χταπόδι ἤ σουπιές μέ πατάτες στόν φοῦρνο

2015-10-28 23:03

Χταπόδι ή σουπιές με πατάτες στον φούρνο

Ὑλικά:

 1 κιλό χταπόδι ἤ σουπιές  

1 κιλό πατάτες

6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

500 γρ. πράσα ψιλοκομμένα (μόνο τό λευκό μέρος)

1 φλιτζάνι λάδι

1 κουταλιά φυτίνη

Ἁλάτι, πιπέρι, ρίγανη

1 κρασοπότηρο λεμόνι

Ἐκτέλεση:

     Καθαρίζουμε καί πλένουμε τό χταπόδι ( ἤ τίς σουπιές). Τό βράζουμε μέχρι νά μαλακώσει καί κρατᾶμε τό ζουμί. Τό κόβουμε σέ μέτρια κομμάτια καί τό βάζουμε στό ταψί μέ τίς πατάτες κομμένες ροδέλες ἤ κυδωνάτες. Ρίχνουμε ὅλα τά ὑπόλοιπα ὑλικά καί τά ἀνακατεύουμε καλά. Τά ἁπλώνουμε ὁμοιόμορφα στό ταψί καί ρίχνουμε ζουμί, ὥσπου νά καλυφθοῦν ὅλα τά ὑλικά. Ψήνουμε σέ μέτριο φοῦρνο, ὥσπου τό φαγητό νά μείνει μέ τό λάδι του.

                               Πηγή: https://www.monastiriaka.gr/index.php?newsid=72#sthash.kW55qs94.dpuf