Χαλβάς μέ ἰνδοκάρυδο

2015-10-29 19:33

Χαλβάς με ινδοκάρυδο

Ὑλικά:

4 φλυτζάνια τοῦ τσαγιοῦ νερό

2 φλυτζάνια τοῦ τσαγιοῦ ζάχαρη

Μισό βιτάμ

250 γρ. Σιμιγδάλι χονδρό

150 γρ. Ἰνδοκάρυδο

Μία πρέζα ἁλάτι

Ἐκτέλεση:

     Βράζουμε σέ μία κατσαρόλα τό νερό, τή ζάχαρη καί τό βιτάμ. Προσθέτουμε κατόπιν τό σιμιγδάλι σιγά σιγά προσέχοντας νά μήν σβωλιάσει καθώς ἀνακατεύουμε. Μόλις πήξει λίγο, τό κατεβάζουμε ἀπό τή φωτιά καί ρίχνουμε τό μισό ἰνδοκάρυδο. Τό ἀνακατεύουμε καλά καί τό ἀραδιάζουμε ἀμέσως σέ ἕνα ταψί. Τό πασπαλίζουμε μέ τό ὑπόλοιπο ἰνδοκάρυδο καί τό ἀφήνουμε νά κρυώσει, ὅποτε καί τό κόβουμε σέ ὅποιο σχῆμα θέλουμε.
                                       - Πηγή: https://www.monastiriaka.gr/index.php?newsid=162#sthash.adbfwmj2.dpuf