Ἐκμέκ νηστίσιμο

2015-10-29 20:07

Εκμέκ νηστίσιμο

½ κιλό καταϊφι

1 βιτάμ

1 κουτί κρέμα ἄνθος ἀραβοσίτου βανίλλια

7 κουταλιές γάλα νηστίσιμο (γάλα ἀμυγδάλου, φουντουκιοῦ, σόγιας, καρύδας... ὅτι προτιμᾶται)

10 κουταλιές τῆς σούπας ζάχαρη

3-4 κουταλιές τῆς σούπας ζάχαρη ἄχνη

1 κουτί φυτική κρέμα

Ἀμύγδαλα καβουρδισμένα καί χονδροκομμένα

Σιρόπι:

5 ποτήρια νερό,

5 ποτήρια ζάχαρη

Ἐκτέλεση:

     Ξαίνουμε καλά τό καταΐφι καί τό ἁπλώνουμε σέ βουτυρωμένο ταψί. Στή συνέχεια περιχύνουμε τό καταΐφι μέ τό λυωμένο βιτάμ καί τό ψήνουμε στούς 150 βαθμούς μέχρι νά γίνει τραγανιστό. Τό ἀφήνουμε νά κρυώσει καί τό περιχύνουμε μέ καυτό σιρόπι καί τό πασπαλίζουμε μέ ἀμύγδαλο.

     1η ΚΡΕΜΑ Σέ 7 κοῦπες ζεστό νερό διαλύουμε 10 κουταλιές τῆς σούπας ζάχαρη καί 7 κουταλιές γάλα νηστήσιμο. Ὅταν διαλυθοῦν προσθέτουμε ὅλο τό σακουλάκι ἄνθος ἀραβοσίτου. Ἀνακατεύουμε ὥσπου νά πήξει. Προσθέτουμε 2 κουταλιές βιτάμ καί τήν ἀφήνουμε νά κρυώσει. Ὅταν κρυώσει τήν ἁπλώνουμε μέ τή σπάτουλα πάνω στό καταΐφι.

     2η ΚΡΕΜΑ Χτυπᾶμε στό κουτί τήν φυτική κρέμα μέ 3-4 κουταλιές ζάχαρη ἄχνη μέχρι νά σταθεῖ. Τήν στρώνουμε πάνω στήν ἄλλη κρέμα.

                                       - Πηγή:https://www.monastiriaka.gr/index.php?newsid=163#sthash.FVMpP3B7.dpuf