Ἁγιορείτικη ταχινόσουπα

2015-10-28 23:34

Αγιορείτικη ταχινόσουπα

Ὑλικά:   
1 ½ φλιτζάνι τοῦ τσαγιοῦ μικρό ζυμαρικό (κριθαράκι ἤ πεπονάκι)
6 κουτ. τῆς σούπας ταχίνι
χυμός λεμονιοῦ  (1)
Ἁλάτι & ἄσπρο πιπέρι
8 φλιτζάνια τοῦ τσαγιοῦ νερό
15 φύλλα σέλινου ἤ μαϊντανοῦ
Γιά τό σερβίρισμα κυβάκια ψωμιοῦ πού θά φρυγανίσετε ἐσεῖς  

Ἐκτέλεση:

     Βράζετε σέ ἄφθονο νερό, στό ὁποῖο ἔχετε προσθέσει ἁλάτι, τό κριθαράκι μέχρι νά μαλακώσει. Ἀποσύρετε ἀπό τή φωτιά. Βάζετε τό ταχίνι σέ ἕνα μπόλ καί ρίχνετε σιγά-σιγά τό χυμό τοῦ λεμονιοῦ ἀνακατεύοντας μέ ἕνα πιρούνι μέχρις ὅτου τά δύο ὑλικά ἑνωθοῦν. Συμπληρώνετε κουταλιά -κουταλιά νερό καί συνεχίζετε τό ἀνακάτεμα μέχρι τό ταχίνι νά ἀραιώσει λίγο. Προσθέτετε κατόπιν μικρή ποσότητα ἀπό τό ζεστό ζουμί τῆς σούπας στό ταχίνι, ἐνῶ τό ἀνακατεύετε πάντα. Ἀφοῦ ἀραιώσει ἀρκετά ἑνώνετε τό ἀραιωμένο ταχίνι μέ τή ζεστή σούπα καί τήν πασπαλίζετε μέ πιπέρι. Σερβίρετε τήν ταχινόσουπα γαρνιρισμένη μέ τά κρουτόν καί τά φύλλα σέλινου ἤ μαϊντανοῦ.
                                               - Πηγή: https://www.monastiriaka.gr/index.php?newsid=36#sthash.Xlz3ZMsE.dpuf